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Portionen:
8 Portion(en)
Vorbereitungszeit:
30 Minuten
Kochzeit:
1 Std.
Mahlzeit Typ:
Hauptgerichte
Mittagessen
Bewertung:
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vom Mitglied: williamwilkins

Chicken Masala

A nice masala curry.

Zutaten

Anleitung

  1. Coarsely chop the red onion. Mince the garlic and ginger. Cut up chicken breasts into 1" cubes.
  2. In a heavy skillet over medium heat, melt the ghee. Brown the cumin and mustard for about a minute, stirring to keep from burning.
  3. Add the red onion to the skillet with 1 olive oil. Saute for 2 minutes.
  4. Add the ginger and garlic to the skillet and reduce the heat to medium-low. Continue to saute until the onions turn dark purple, 5-10 minutes.
  5. Add the tomatoes. Simmer until the liquid is reduced by about a quarter 15-20 minutes. Add salt and pepper to taste.
  6. Turn the heat back up to medium and add the raw chicken. Continue cooking until chicken is about half cooked 5-10 minutes, then reduce the heat back to medium-low.
  7. Add the garam masala, chili power and turmeric. Simmer until the oil separates and the sauce is the consistency you desire.
  8. Serve with rice or boiled potatoes and warm naan.
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Ernährungsübersicht:

Es sind 126 Kalorien in 1 Portion Chicken Masala.
Kalorien Analyse: 44% fett, 10% kohlh, 46% eiw.

Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
pro portion
% RM*
Energie
526 kJ
6%
126 kcal
Fett
6,12g
9%
Gesättigte Fette
2,721g
14%
Transfette
0,011g
Einfach ungesättigte Fette
2,353g
Mehrfach ungesättigte Fette
0,572g
Kohlenhydrate
3,2g
1%
Zucker
1,42g
2%
Ballaststoff
0,9g
Eiweiß
14,36g
29%
Salz
0,30g
5%
Cholesterin
43mg
Kalium
116mg
6%
* Referenzmenge für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
vom ETB*
(126 kal)
6% ETB
Kalorien Analyse:
 
Kohlenhydrate (10%)
 
Fett (44%)
 
Eiweiß (46%)
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien

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