Vorbereitungszeit: 10 Minuten
Kochzeit: 30 Minuten
Mahlzeit Typ:
Hauptgerichte
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
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vom Mitglied: Hoser
Zucchini and Sweet Potato Frittata
Sweet potato cubes add an interesting twist to a classic frittata.
Zutaten
Anleitung
- Preheat oven to 425 °F (220 °C). Peel sweet potato and chop it into half-inch cubes. Put 1 tablespoon of oil into a baking dish, add the sweet potatoes, and mix to coat.
- Bake sweet potatoes for 20-30 minutes, or until lightly browned.
- Chop onion and garlic. Heat one tablespoon of oil in a large oven-proof skillet. Sauté onion and garlic.
- While the onions are cooking, slice zucchini into thin strips using a vegetable peeler. Add zucchini to onions and cook for a couple of minutes, until zucchini is tender.
- Remove sweet potato from the oven and set oven temperature to broil. Mix cooked sweet potato into the vegetables. Season with salt and pepper, or herbs, as desired.
- Beat together egg and egg white.
Pour the eggs over the vegetables, stir briefly, and allow to cook for a couple of minutes.
- Shred cheddar, and toss over the top of the egg mixture. Put the skillet in the oven and cook until top is lightly browned.
232 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
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Rezensionen
My husband made it for dinner the other night and we loved it!!! The sweetness of the potato makes it delicious.
13 Jun 12 vom Mitglied: Solcito08
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I love the way the sweet potato mixes with the rest of the ingredients, and the contrast with a nice sharp cheddar.
10 Sep 10 vom Mitglied: Hoser
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Ernährungsübersicht:
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Es sind 215 Kalorien in 1 Portion Zucchini and Sweet Potato Frittata.
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Kalorien Analyse: 56% fett, 22% kohlh, 22% eiw. |
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Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
900 kJ
11%
215 kcal
Fett
13,52g
19%
Gesättigte Fette
3,109g
16%
Einfach ungesättigte Fette
6,176g
Mehrfach ungesättigte Fette
3,295g
Kohlenhydrate
11,79g
5%
Zucker
3,92g
4%
Ballaststoff
1,9g
Eiweiß
11,96g
24%
Salz
0,46g
8%
Cholesterin
114mg
Kalium
476mg
24%
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (22%)
Fett (56%)
Eiweiß (22%)
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*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
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