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Portionen:
4 Portion(en)
Vorbereitungszeit:
10 Minuten
Kochzeit:
45 Minuten
Mahlzeit Typ:
Suppen
Bewertung:
Average FatSecret member ranking Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
vom Mitglied: bulascott

East Indian Lentil Soup (Dal Shorva)

An inexpensive, easy-to-make and delicious Indian inspired soup.

Zutaten

Anleitung

  1. Rinse the beans or lentils.
  2. Bring to a boil with the stock, turmeric, cayenne, cumin, cardamom and curry/bay leaves.
  3. Let simmer until the beans or lentils are very soft (about 30 minutes). If using bay leaves, remove them now. Curry leaves can be left in the soup. Mix the soup slightly to a not too smooth consistency (or mash the lentils/beans with a ladle).
  4. Sauté the garlic and mustard seeds lightly in the fat and add to the soup. Let simmer for another 5 minutes.
  5. Stir in fresh squeezed lemon juice, and serve.
  6. Note: The flavor is a lot better using fresh whole cardamom and cumin and grinding just before use. This slightly modified recipe stems from Mumtaz Khan at Mumtaz Paan House in Bradford, England. Mung beans is the exquisite choice, but red or yellow lentils also make a delicious result (green lentils are not recommended). The chicken stock can be replaced with vegetable stock for a vegetarian variety.
  7. Note: based on a recipe from Recipezaar.
51 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
 

Rezensionen 
That is a lot of calories for 1 serving!
user vote
14 Jan 11 vom Mitglied: divaqueen

     
 

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Ernährungsübersicht:

Es sind 433 Kalorien in 1 Portion East Indian Lentil Soup (Dal Shorva).
Kalorien Analyse: 19% fett, 55% kohlh, 26% eiw.

Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
pro portion
% RM*
Energie
1811 kJ
22%
433 kcal
Fett
9,18g
13%
Gesättigte Fette
1,799g
9%
Einfach ungesättigte Fette
5,116g
Mehrfach ungesättigte Fette
1,642g
Kohlenhydrate
59,08g
23%
Zucker
7,61g
8%
Ballaststoff
22,6g
Eiweiß
28,4g
57%
Salz
1,3g
22%
Cholesterin
11mg
Kalium
1128mg
56%
* Referenzmenge für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400 kJ / 2000 kcal)
22%
vom ETB*
(433 kal)
22% ETB
Kalorien Analyse:
 
Kohlenhydrate (55%)
 
Fett (19%)
 
Eiweiß (26%)
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien

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