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Portionen:
8 Portion(en)
Vorbereitungszeit:
10 Minuten
Kochzeit:
1 Std. 30 Minuten
Mahlzeit Typ:
Hauptgerichte
Mittagessen
Bewertung:
Average FatSecret member ranking Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
vom Mitglied: dayberndt

Rutabaga & Chicken Casserole

Great for LCHF and Atkins.

Zutaten

Anleitung

  1. Peel the rutabaga and cut it first in half then in slices of about 1/4". Clean and wash the chicken thighs. In a pot, boil together the chicken and rutabaga until the meat starts falling off the bone.
  2. With a straining spoon, take out the chicken and rutabaga from the pot. Let drain some. Separate the meat off the bones, remove skin and cartilages. Break apart the meat in about 1" pieces by hand or use a knife. Separate rutabaga slices in a plate or bowl.
  3. Whip the egg with the heavy cream and about 1/2 cup of the broth in which the chicken and rutabaga have boiled. Mix in half of the shredded cheese and salt to taste. If you like your casserole to be thicker, you can add 1/2 tsp xanthan gum.
  4. In a casserole dish or an oven-proof oven, start layering the the chicken meat and distribute evenly. On top of the chicken meat layer the rutabaga slices. Pour the egg mixture and shake the pot a little to make sure the mixture went all in between meat and rutabagas.
  5. Bake in the oven at 400 °F (205 °C) for about 15 minutes. Take out of the oven, sprinkle the remaining cheese on top distributing evenly, and bacon bits then bake for another 10-15 minutes until the cheese on top is melted and bubbly.
22 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
 

Rezensionen 
wow I can hardly wait..
user vote
05 Dez 15 vom Mitglied: SJWNana
It's delish.
user vote
31 Aug 15 vom Mitglied: dayberndt

     
 

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Ernährungsübersicht:

Es sind 161 Kalorien in 1 Portion Rutabaga & Chicken Casserole.
Kalorien Analyse: 51% fett, 22% kohlh, 26% eiw.

Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
pro portion
% RM*
Energie
672 kJ
8%
161 kcal
Fett
9,3g
13%
Gesättigte Fette
3,32g
17%
Transfette
0g
Einfach ungesättigte Fette
2,092g
Mehrfach ungesättigte Fette
1,188g
Kohlenhydrate
9,14g
4%
Zucker
5,45g
6%
Ballaststoff
2,4g
Eiweiß
10,77g
22%
Salz
0,83g
14%
Cholesterin
65mg
Kalium
400mg
20%
* Referenzmenge für einen durchschnittlichen Erwachsenen (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
vom ETB*
(161 kal)
8% ETB
Kalorien Analyse:
 
Kohlenhydrate (23%)
 
Fett (51%)
 
Eiweiß (26%)
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien

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