Vorbereitungszeit: 10 Minuten
Kochzeit: 1 Std. 30 Minuten
Mahlzeit Typ:
Hauptgerichte
Mittagessen
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
|
vom Mitglied: dayberndt
Rutabaga & Chicken Casserole
Great for LCHF and Atkins.
Zutaten
Anleitung
- Peel the rutabaga and cut it first in half then in slices of about 1/4". Clean and wash the chicken thighs. In a pot, boil together the chicken and rutabaga until the meat starts falling off the bone.
- With a straining spoon, take out the chicken and rutabaga from the pot. Let drain some. Separate the meat off the bones, remove skin and cartilages. Break apart the meat in about 1" pieces by hand or use a knife. Separate rutabaga slices in a plate or bowl.
- Whip the egg with the heavy cream and about 1/2 cup of the broth in which the chicken and rutabaga have boiled. Mix in half of the shredded cheese and salt to taste. If you like your casserole to be thicker, you can add 1/2 tsp xanthan gum.
- In a casserole dish or an oven-proof oven, start layering the the chicken meat and distribute evenly. On top of the chicken meat layer the rutabaga slices. Pour the egg mixture and shake the pot a little to make sure the mixture went all in between meat and rutabagas.
- Bake in the oven at 400 °F (205 °C) for about 15 minutes. Take out of the oven, sprinkle the remaining cheese on top distributing evenly, and bacon bits then bake for another 10-15 minutes until the cheese on top is melted and bubbly.
22 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
|
Rezensionen
wow I can hardly wait..
05 Dez 15 vom Mitglied: SJWNana
|
It's delish.
31 Aug 15 vom Mitglied: dayberndt
|
|
|
|
|
Dieses Rezept begutachten
Sie müssen sich anmelden, um dieses Rezept zu überprüfen. Klicken sie hier, um sich anzumelden.
|
|
|
Weitere Rezepte finden
|
Filtern durch Mahlzeit Typ
Hauptgerichte
Mittagessen
Neuesten Rezepte
Einfaches, gesundes und schnelles Frühstück.
|
Lecker aus einfachen Zutaten.
|
Leckere und farbenfrohe gesunde Vorspeise.
|
Ein cremiger Protein-Haferbrei, den du in nur 5 Minuten zubereiten kannst.
|
|
Ein Rezept vorschlagen
Ernährungsübersicht:
|
|
Es sind 161 Kalorien in 1 Portion Rutabaga & Chicken Casserole.
|
|
Kalorien Analyse: 51% fett, 22% kohlh, 26% eiw. |
|
Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
672 kJ
8%
161 kcal
Fett
9,3g
13%
Gesättigte Fette
3,32g
17%
Transfette
0g
Einfach ungesättigte Fette
2,092g
Mehrfach ungesättigte Fette
1,188g
Kohlenhydrate
9,14g
4%
Zucker
5,45g
6%
Ballaststoff
2,4g
Eiweiß
10,77g
22%
Salz
0,83g
14%
Cholesterin
65mg
Kalium
400mg
20%
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (23%)
Fett (51%)
Eiweiß (26%)
|
|
*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
|