Mahlzeit Typ:
Hauptgerichte
Mittagessen
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
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vom Mitglied: rkd314
Eggplant Dhal
Red lentils with eggplant and Indian spices.
Zutaten
Anleitung
- Sauté diced ginger and garlic in oil. When soft, add spices and fry for 30 seconds.
- Add chopped tomato and eggplant. Stir well, coating all eggplant cubes.
- Add lentils and water. Stir well.
- Simmer on low heat until lentils are soft. Most of the water should be absorbed. Add salt to taste.
- Can serve with yogurt, lemon juice and cilantro.
45 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
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Rezensionen
This is very tasty and pretty filling. I added some Thai peppers from my garden and it will really clear your sinuses on a cool fall day :) I love how low in calories and high in protein this dish is.
12 Okt 11 vom Mitglied: Adventurer Rich
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Ernährungsübersicht:
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Es sind 244 Kalorien in 1 Portion Eggplant Dhal.
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Kalorien Analyse: 17% fett, 60% kohlh, 23% eiw. |
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Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
1023 kJ
12%
244 kcal
Fett
4,69g
7%
Gesättigte Fette
0,786g
4%
Einfach ungesättigte Fette
1,832g
Mehrfach ungesättigte Fette
1,741g
Kohlenhydrate
38,35g
15%
Zucker
2,05g
2%
Ballaststoff
8,6g
Eiweiß
14,96g
30%
Salz
0,03g
0%
Cholesterin
0mg
Kalium
532mg
27%
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (60%)
Fett (17%)
Eiweiß (23%)
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*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
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